Malen

Op vakkundige wijze kunnen wij voor u alle werkzaamheden verzorgen die betrekking hebben op het malen, inkuilen en conserveren van granen / maïs.

 

Wij beschikken over twee zelfrijdende voertuigen voorzien van Geringhoff maalmolens. Met deze machines kunnen wij een fijn gemalen, homogeen en kwalitatief hoogwaardig product maken. Tijdens het malen kunnen wij, in overleg met u, de gewenste grofheid bepalen en de machine afstellen. In het oogstseizoen kunnen deze machines onafhankelijk van elkaar worden ingezet.

 

Maalmolen 1

Deze machine kan worden ingezet in combinatie met de maaidorser. Malen op het land of bij de kuil is mogelijk. Al jarenlang heeft deze machine zijn dienst bewezen en laat zich nog steeds niet ondersneeuwen door de steeds groter wordende maaidorsers! Door de jaren heen is de maalmolen verder ontwikkeld en aangepast naar de wens van de klant.

Maalmolen 2

Deze nieuwe zelfladende machine, waarmee wij onze capaciteit vergroten, is gebouwd voor het inkuilen in sleufsilo's. Waar collega’s de maalmolens laden met shovels kan onze machine zichzelf laden! Inzet van deze zelfladende machine betekend veiliger, efficiënter werken en kostenbesparing. Verder is de machine voorzien van een roterende (160°) elevatorband die het product over de kuil kan verdelen en het ‘stuiven’ tot het verleden laat behoren.

 

Inkuilen en conservering

Goede kwaliteit van het product staat bij ons voorop. Een goede kuilplaatsinrichting is van belang om de kwaliteit van het product te waarborgen en inkuilverlies te beperken. Met zuurdoseringspompen op beide voertuigen bieden wij u de mogelijkheid conserveringsmiddelen toe te passen. Voor een goede conservering dient de kuil na het toepassen van conserveringsmiddelen zorgvuldig verdicht te worden, afgewerkt en afgedekt met de juiste folie. Uiteraard kunnen wij samen met u onze ervaringen uitwisselen en u hierin adviseren.